Hvad koster en tagrenovering af et almindeligt parcelhus?

Nyt tag
Hvad koster en tagrenovering af et almindeligt parcelhus?

Et nyt tag er ofte en af de dyreste investeringer på boligen. Det er ikke unormalt, at prisen overstiger 200.000 kr., men hvad skal du regne med, at prisen er, når du skal have renoveret taget på et almindeligt parcelhus? Få en prisindikation her.

Et nyt tag er en investering

Når du skal have lagt nyt tag, så er det ofte blandt de dyreste investeringer i din ejendom. Det er ikke unormalt, at prisen bliver mellem 100.000 kr. og 200.000 kr., men det kan også ofte blive dyrere, afhængigt af hvilken tagtype du vælger til netop dit tag, samt hvor stort et areal det nye tag skal dække.

Det er eksempelvis dyrere at få lagt et nyt tegltag end at få sat tagpap på taget. Til gengæld hæver det boligens samlede værdi, og samtidig er det langt mere holdbart, hvis du vælger tegl – og derfor betyder det, at boligen er mindre udsat, når det kommer til fugtskader som eksempelvis skimmelsvamp og råd.

Ofte er det dog en investering, som godt kan betale sig. Et nyt tag får nemlig ejendommens værdi til at stige markant, og dermed bliver en del af udgiften dækket. Herudover vil et nyt tag i mange tilfælde også hjælpe på varmeregningen, da boligen bliver bedre til at holde på varmen.

Der er mange faktorer, som påvirker prisen

Der er mange faktorer, som har indflydelse på, hvad prisen bliver, når du skal have lagt nyt tag. Det kan eksempelvis være, at der er geografiske forskelle, hvor tagrenovering i Vejle eksempelvis koster mindre en tagrenovering i hovedstaden. Her tager håndværkerne en vidt forskellige timepris, og det har indflydelse på prisen.

Samtidig er det relevant at være opmærksom på, hvorvidt taget rent faktisk skal skiftes, eller om det er nok blot at få taget renoveret. Derfor afhænger prisen i høj grad af standen på det eksisterende tag. Man kan i mange tilfælde genbruge undertaget og spærene, hvilket er med til at reducere prisen.

Der kan også være store udsving i prisen i forhold til bortskaffelse af det eksisterende tag. Det er derfor en god idé at indhente tilbud hos flere forskellige håndværkere, hvis du vil være sikker på, at du rent faktisk får den billigste pris. Du kan også se priser på tagdækning her, hvor du får hjælp til at indhente flere tilbud.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!